Basis liercursus in Nederland

Ook in Nederland kun je goed leren paragliden! Paragliding Holland organiseert daarvoor al meer dan 20 jaar zogenaamde 'basis liercursussen'. Bij het liervliegen start je niet vanaf een berg, maar gewoon vanaf een vlak stuk weiland. Je wordt dan vastgekoppeld aan een kabel en de lier aan de andere kant van het veld trekt je vervolgens omhoog. Eenmaal boven koppel je los, en vlieg je zo vrij als een vogel rond.

Natuurlijk gebeurt dit alles na een grondige vooropleiding en uiteraard onder radiobegeleiding. De basis liercursus is de beste manier om in Nederland met de sport te beginnen. Je leert de basisbeginselen van het paragliden, doet uitvoerige theoretische kennis op en maakt ook nog eens 5 hoogtevluchten aan de lier. Beleef een spectaculair avontuur in Nederland!

Een basis liercursus kost slechts € 225,- en bevat:

De eerste dag van de cursus begint in onze opleidingsruimte in Wijk bij Duurstede, waarna we bij goed weer naar buiten gaan om te oefenen. De tweede dag is altijd op een van onze lierterreinen. Na deze basis liercursus kun je verder gaan met een vervolgopleiding aan de lier of in Oostenrijk, Italië of Slovenië deelnemen aan ons bergprogramma en je eerste hoogtevluchten in de bergen maken.

Je hoeft overigens niet eerst een basis liercursus te doen alvorens je mee kan gaan met een bergcursus. Je kan bij Paragliding Holland ook als absolute beginner mee naar de bergen en gelijk een geweldige vliegvakantie hebben! Het voordeel van een vliegweek in de bergen is dat het weer daar doorgaans wat minder veranderlijk is dan in Nederland en je 6 dagen alleen maar met vliegen bezig bent. Hierdoor kom je doorgaans veel eerder aan vliegen toe dan in Nederland. Kijk voor meer informatie eens bij onze basis bergcursus.

Lees onze uitgebreide beschrijving van de basis liercursus.

Inschrijven

Inschrijven voor een basis liercursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze liercursussen en het aantal beschikbare plaatsen en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de eerste cursusdag.


Tarieven

Basis liercursus
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 225,-


Liervlucht in Houten


 Lierterreinen Paragliding Holland

Lierterrein Houten

Ons lierterrein in Houten ligt centraal in het land en midden in de prachtige boeren landerijen van het eiland van Schalkwijk. Het uitzicht vanuit de lucht over de polders en de lek is prachtig mooi! De lierbaan is ca. 1 km lang dus je komt lekker hoog met de lier. Door de kleigrond is het hier in het voorjaar en de zomer regelmatig thermisch en worden er vaak lange vluchten gemaakt.

Lees meer over Houten 


Lierterrein Moergestel

Ons lierterrein in Moergestel ligt midden in het Brabantse landschap tussen de boerderijen met rieten daken. Het terrein is ongeveer 800 meter lang en heeft als voordeel dat er geen sloten zijn. Door de droge zandgrond is er vanaf het voorjaar doorgaans goede thermiek te vinden. Het uitzicht vanuit de lucht over de landerijen richting Tilburg is prachtig!

Lees meer over Moergestel