Ahornach - Italië

Paragliding Holland heeft een prachtige vliegstek gevonden in een zijdal van 't Pustertal, een zeer geliefde vakantieplek in Zuid-Tirol, Italië. Ahornach is een prachtige plek om les te geven: mooie ruime take-off, grote landing en gunstige vliegcondities. De omgeving is hier ook schitterend: we zitten precies op de grens van het indrukwekkende besneeuwde Alpen hoofdmassief richting het noorden en de overweldigende Dolomiten range richting het zuiden.

Ahornach is onze huisstek en is gemakkelijk met de auto bereikbaar. Als je je daar voldoende ontwikkeld hebt, dan ben je eraan toe om een uitstapje te maken naar Speikboden, een geweldig mooie take-off die met een kabelbaan en stoeltjeslift bereikbaar is. Landing is op hetzelfde terrein. Speikboden is een beroemde stek voor overlandvliegen en vanaf hier zijn mega vluchten door de Alpen heen gemaakt. Als kers op de taart willen we met de hele groep ook nog van de Kronplatz af vliegen: een prachtige berg net achter Bruneck waar je eveneens met een kabelbaan omhoog kunt. De Kronplatz heeft verschillende startrichtingen waar we uit kunnen kiezen.

Ook voor je familie is dit een erg leuk vakantiegebied! We zitten vlakbij de stad Bruneck waar alle faciliteiten aanwezig zijn, leuke restaurantjes (lekker Italiaans eten!), shoppen, etc. En we zitten precies op de grens van de Alpen en de Dolomiten. Vanaf hier maak je gemakkelijk dagtochten naar bijvoorbeeld de beroemde Tre Cine (Dolomiten) of het prachtige Ahrntal (Alpen). Voor gasten in dit gebied is het openbaar vervoer doorgaans gratis - dat maakt het super makkelijk om alles te bezoeken!

Verblijf
We verblijven met zijn allen in het leuke en betaalbare Gasthof Toblhof. Dit hotelletje ligt onderaan de berg, in de buurt van de landing en onderweg richting de take-off van Ahornach en biedt veel comfort voor weinig geld. Halfpension (overnachting, ontbijt en avondeten) kost slechts 41 euro p.p. op basis van een 2-persoonskamer. Er is geen camping in Ahornach, de dichtstbijzijnde campings liggen in en rondom Bruneck, zoals bijvoorbeeld Camping Ansitz Wildberg. Vanaf de camping is het dan wel ca. 30 minuten rijden naar Ahornach.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Ahornach cursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Ahornach cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse (beginners) bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 500,-
6 daagse begeleiding bergcursus :
excl. materiaalhuur
€ 260,-
Piloten met eigen spullen kunnen alleen begeleiding boeken en een deel van hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2 of B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kostenAccommodatie

Het instructieteam van Paragliding Holland verblijft bij Gasthof Toblhof, een leuk hotelletje vlakbij onze huisstek Ahornach. Overnachting met ontbijt en avondeten kost slechts 41 euro.


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je prima met de auto binnen een dag naar Ahornach rijden. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Innsbruck. Je kunt ook op Venetie vliegen en dan een auto huren, het is dan nog wel ca. 3,5 uur rijden.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.