25 jaar
Vliegverwachtingen

 Appenijnen - Italië

We gaan overlandvliegen met JoMikael in de Appenijnen, een schitterend maar minder bekend gebergte dat vrijwel over het gehele schiereiland van Italië loopt. De hoogste piek is bijna 3000m dus het zijn serieuze vliegbergen! Het is de thuisbasis van JoMikael en die heeft ons verzekerd dat dit begin oktober dé beste plek is voor overlandvliegen in Europa!! We hebben ruime keuze aan vliegstekken, zoals: Poggio Bustone, Castellucio, Trevi, Subasio, Grans Sasso, Monte Cucco, etc etc.

Organisatie
De cursus wordt gegeven door JoMikael. Jo is competitiepiloot, Xpyr piloot, super overlandpiloot, testpiloot en de Appenijnen zijn z'n thuisbasis. De vluchten van JoMikael op XContest zijn om van te smullen en zijn kennis over het vliegen is fenomenaal! JoMikael vliegt zelf mee tijdens de cursus en zal in radiocontact staan met de groep om aanwijzingen te geven en te proberen jullie telkens wat verder te krijgen. Let op de cursus zal in het Engels zijn! Je zult merken dat je op deze manier al spoedig je grenzen verlegt en ineens kilometers van de start wegvliegt in onbekend terrein!

Voor en na het vliegen is er de tijd om aandacht te besteden aan:

  • Meteo: wat zijn de voorspellingen, wat kan ik verwachten? Waar moet ik op letten vandaag?
  • Vluchtplanning: welke route is mogelijk vandaag? Hoe kan ik het beste vliegen?
  • ICAO kaart: waar mogen we wel vliegen en waar niet?
  • Vlieginstrumenten: hoe haal je het maximale uit je instrumenten?
  • Afdaaltechnieken: wat als het te hard omhoog gaat?
  • Het lezen van de lucht en van het landschap: waar moet ik zijn om mijn kans op thermiek te vergroten?
  • Omgaan met thermiek en de risico's daarvan.

Transport
We huren met zijn allen een personenbusje zodat we vanaf het vliegveld makkelijk naar onze accommodatie komen en vandaar weer naar de verschillende vliegstekken. De kosten van de bus (huur, brandstof, tol) worden verdeeld over de deelnemers.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor piloten die de ambitie hebben om overland te gaan vliegen, maar die op een veilige en verantwoorde manier kennis willen maken met alles wat erbij komt kijken. De maximale groepsgrootte is 10 piloten.
De cursus is uitsluitend toegankelijk voor piloten met minimaal brevet 2 Berg. Tijdens de cursus wordt je geacht zelfstandig te kunnen starten, landen en vliegen. Om het maximale uit de cursus te halen is het van belang dat je al thermiekervaring hebt. Heb je nog nooit overland gevlogen? Dan is een overland light cursus zoals bijvoorbeeld in Lijak / Kovk wellicht meer voor jou.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Appenijnen overlandcursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Appenijnen cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse overlandcursus:
excl. materiaalhuur
€ 350,-
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op 10% klantkorting.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Start & landingsgeld: ter plaatse voldoen
  • Transport: huurbus, kosten worden verdeeld


Accommodatie

We blijven met de hele groep in het leuke Agriturismo Monterosato, een comfortabele B&B in het leuke bergdorpje Poggio Bustone. Vandaar kunnen we snel met onze huurbus op de verschillende vliegstekken komen. I.v.m. de organisatie van de cursus is het het fijnst als de gehele groep in dezelfde accommodatie verblijft!


Hoe kom ik er?

Vanaf Nederland gaan we met het vliegtuig naar Rome, alwaar we met een bus die we gezamenlijk huren richting ons verblijfsplaats rijden. Het is dus wel van belang dat we allemaal dezelfde vlucht boeken om het transport erna goed te laten verlopen. Neem even contact op met ons kantoor over de te boeken vlucht. Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.