25 jaar
Vliegverwachtingen

 Bassano - Italië

Wij zijn verslaafd geraakt aan het vliegen in Bassano! Dit super vlieggebied ligt helemaal aan de zuidkant van de Dolomiten en is dus niet gevoelig voor föhn (harde zuiden wind). Als het overal rot weer is, is het meestal nog steeds vliegbaar in Bassano.

We hebben de keuze uit 5 startplekken, allemaal op de Monte Grappa berg: Stella (520m), Costa Lunga (750 m), Col Serai (970 m), Da Beppi (767 m) en Monte Grappa (1550 m), en twee landingsterreinen. Tijdens de cursus proberen we ook altijd om zoveel mogelijk verschillende stekken te vliegen. Alle startplekken zijn door de structuur van het landschap lekker thermisch en voor de (half)gevorderde piloot is het dan ook prima mogelijk om langere thermiekvluchten te maken.

De Monte Grappa is HET vliegparadijs van Italië. De bergen zijn in de omgeving van de Monte Grappa rond en glooiend, in tegenstelling tot de meer noordelijk gelegen Dolomieten waar je veel heftigere en turbulente thermiek kunt verwachten. Daarnaast worden de lager gelegen starts afgeschermd door het Monte Grappa massief waardoor je ook bij noordenwind hier nog prima kunt vliegen.

Bassano is prima geschikt voor zowel beginners als (half)gevorderden. De start- en landingsplekken zijn comfortabel en gemakkelijk met de auto te bereiken: de Paho bus pendelt op en neer om je zo vaak mogelijk te laten vliegen.

Let op: we zijn verplicht ons te houden aan de Italiaanse regels van schermvliegen, dit betekent dat je alleen in Italië mag vliegen als je op de eerste dag van de cursus 16 jaar of ouder bent.

De authentieke Italiaanse sfeer, prachtige natuur, lekker eten en schitterende oude steden zorgen ervoor dat ook je niet vliegende vrienden of familie een onvergetelijke vakantie hebben. Bassano zelf is een erg leuk stadje en Venetië, Padova en Verona liggen bijvoorbeeld op een uurtje rijden.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Bassano cursussen gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Bassano cursussen en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse (beginners) bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 575,-
6 daagse begeleiding bergcursus :
excl. materiaalhuur
€ 290,-
Piloten met eigen spullen kunnen alleen begeleiding boeken en een deel van hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2 of B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Startgeld per week: € 30,-
  • Busritjes: €6 - €10,- per vlucht


Accommodatie

Het instructieteam verblijft altijd in het gezellige en betaalbare Tilly's. Tarieven vind je op hun website. Tilly's ligt op loopafstand van het landingsterrein. Voor de kampeerders is er een kleine camping naast restaurant Antica Abbazia. Let op: het kan af en toe wat rumoerig zijn op de camping. Let op: je moet zelf je accommodatie regelen!


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je er met de auto in een dag komen. Als je geen zin hebt in een lange rit kun je ook met Transavia (Amsterdam) of Ryan Air (Eindhoven of Weeze) vliegen naar Venetië en dan met de trein naar Bassano komen. Vandaar kun je met de bus naar Semonzo komen of een taxi pakken voor het laatste korte stukje. Als je op tijd boekt kun je meestal spotgoedkope tickets krijgen!


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.