Chabre & Chabre Open- Frankrijk

Paragliding Holland organiseert de week voorafgaande aan de populaire Chabre Open wedstrijd een overlandcursus in dat gebied. Tijdens deze week gaan we met een kleine groep piloten het gebied rondom de Chabre verkennen, ga je de gangbare routes vliegen en leer je over de verschillende aspecten van wedstrijd vliegen. Onze cursusweek staat los van de Chabre Open - als je daar eveneens aan wilt deelnemen moet je je daar zelf voor opgeven. LET OP: je moet er dan heel vroeg bij zijn want deze wedstrijd is doorgaans in 10 minuten volgeboekt!!

De Chabre Open is een van de leukste wedstrijden van het jaar. De sfeer is uitermate ontspannen, er worden elke dag prijzen uitgereikt (bv voor de "goal virgins") en Jockey Sanderson geeft elke dag de briefing. Het gebied rondom de Chabre (de naam van de bergketen) is fantastisch voor overland vliegen. Er zijn mooie lange bergketens met soms pittige oversteken. De Chabre ligt ook dichtbij andere bekende gebieden zoals St. Andre en St. Vincent. Tijdens de Chabre vlieg je elke dag een taak van ongeveer 40-50 kilometer. Klik hier voor meer informatie over de Chabre Open en inschrijven hiervoor.

Organisatie
De eerste week wordt begeleid door Gerard van Rijn. Gerard heeft regelmatig aan de Chabre deelgenomen en kent het gebied zeer goed. We besteden tijdens deze week aandacht aan het verkennen van het gebied, het gewend raken aan het vliegen op instrumenten, het uitwerken van een wedstrijd-strategie, de techniek van overland vliegen en veiligheid in relatie tot competitievliegen. Indien Gerard wordt ingeloot voor de wedstrijd dan zal hij tijdens de wedstrijd ook voor de taak uit aanwezig zijn om je van wat tips te voorzien.

Gerard vliegt de eerste week continue met je mee en je krijgt tijdens het vliegen veel aanwijzingen. Omdat er maar 10 piloten mee gaan krijg je veel aandacht en ben je in staat om al snel mooie overland vluchten te maken. We verzorgen je tevens van de juiste waypoints in het gebied en een kaart van het gebied waarin we de oefentaken uit gaan zetten. We huren ter plaatse een Engelsman met een bus in om ons naar de start te brengen (kosten daarvan moet je zelf betalen, ca. €7,- per rit). Meestal moeten we ook nog met 1 auto naar de start rijden. Liften is erg gemakkelijk in dit gebied: degene die als eerste op de grond staat kan terugliften naar de camping en dan de rest ophalen. Op deze manier houden we de kosten van retrieval laag.

Tijdens de eerste week leer je:

Voor wie?
De toelatingseisen vanuit PaHo en de Chabre organisatie zijn:

Deze cursus is bedoeld voor:

Inschrijven

Inschrijven voor onze Chabre overlandcursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Chabre cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

Chabre overlandcursus:
excl. materiaalhuur, 6 dg begeleiding
€ 350,-
Deelname Chabre Open:
met Ozone glider
€ 220,-
Deelname Chabre Open:
met ander merk glider
€ 240,-
Indien je mee wilt doen aan de Chabre Open dan moet je je daar zelf voor opgeven!
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op 10% klantkorting over het cursustarief.

Bijkomende kostenAccommodatie

We verblijven deze week op de camping Monteglin in Larange dat ook het hoofdkwartier is tijdens de Chabre Open. Uiteraard ben je ook vrij om een gite te huren in de omgeving.


Hoe kom ik er?

Het is vanuit Nederland ongeveer 13 uur rijden met de auto. Je kan eventueel ook met het vliegtuig naar Nice vliegen en daar een auto huren.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.