Sillian - Oostenrijk

Paragliding Holland heeft een prachtige vliegstek gevonden in 't Pustertal, een zeer geliefde vakantieplek in Tirol, Oostenrijk. Sillian ligt aan de voet van de Thurntaler berg - één van de paragliding Mekka's in Oostenrijk. Het uitzicht vanaf de berg richting de Dolomieten is geweldig, het vliegen is er fantastisch! Gevorderden kunnen hun hart ophalen: Sillian staat bekend als één van de beste overlandstekken in Oostenrijk!

We hebben in dit gebied de keuze uit verschillende vliegstekken, zoals Stalpen (500m) en Thurntaler (1100-1300m), allebei vlakbij de camping. En op ca. 20 minuten rijden ligt een van de best bewaarde geheimen in Oostenrijk: Obertillach. Deze vallei ligt wat meer afgeschermd en biedt prachtige vliegmogelijkheden! Voor beginnende overlandpiloten is de overlandvlucht van Obertillach terug naar Sillian een geweldige ervaring die je niet mag missen! Beter is het nog om niet te landen en boven de Thurntaler weer helemaal omhoog te klimmen en ver Italie in te vliegen! Onderweg in de dalen zijn altijd ruime landingsmogelijkheden aanwezig.

Ook voor je familie is dit een erg leuk vakantiegebied! De Oostenrijkse bergen zijn hier op zijn mooist en bieden prachtige wandelmogelijkheden. De kabelbaan van de Thurntaler of de stoeltjeslift van de Golzentipp brengt je binnen enkele minuten naar prachtige alpenweides waar je mooie uitzichten hebt over de bergen. We zitten vlak naast Italie en een bezoekje aan de wereldberoemde Italiaanse dolomieten ligt binnen handbereik.

Organisatie
De cursus wordt gegeven door JoMikael, competitiepiloot, testpiloot voor AirDesign en super bekend met het gebied rondom Sillian. JoMikael vliegt zelf mee tijdens de cursus en zal in radiocontact staan met de groep om aanwijzingen te geven en te proberen jullie telkens wat verder te krijgen. Let op de cursus zal in het Engels zijn! Je zult merken dat je op deze manier al spoedig je grenzen verlegt en ineens kilometers van de start wegvliegt in onbekend terrein!

Voor en na het vliegen is er de tijd om aandacht te besteden aan:

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor piloten die de ambitie hebben om overland te gaan vliegen, maar die op een veilige en verantwoorde manier kennis willen maken met alles wat erbij komt kijken. De maximale groepsgrootte is 10 piloten.
De cursus is uitsluitend toegankelijk voor piloten met minimaal brevet 2 Berg. Tijdens de cursus wordt je geacht zelfstandig te kunnen starten, landen en vliegen. Om het maximale uit de cursus te halen is het van belang dat je al enige thermiekervaring hebt.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Sillian cursussen gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Sillian cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse overlandcursus:
excl. materiaalhuur
€ 350,-
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op 10% klantkorting.

Bijkomende kostenAccommodatie

Het instructieteam van Paragliding Holland verblijft op de Camping Lienzer Dolomiten. De camping ligt in de vallei, vlak naast Sillian en centraal gelegen voor de verschillende vliegplekken. Geef bij het boeken aan dat je via Paragliding Holland komt, dan wordt je op de juiste plek ingedeeld!


Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je prima met de auto binnen een dag naar Sillian rijden. Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig naar Innsbruck vliegen en dan met de trein of met een huurauto naar Sillian rijden.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.