25 jaar
Vliegverwachtingen
Direct naar: Tarieven, kosten, accomodatie & meer

 SIV training - Hallstättersee

Paragliding Holland organiseert in samenwerking met SkyClub Austria een volwaardige veiligheidstraining (SIV) boven de Hallstättersee in Oostenrijk. SkyClub Austria heeft van alle clubs in Europa de meeste jaren ervaring in het verzorgen en begeleiden van SIV's. Walter Schrempf gaf in 1988 al een veiligheidstraining voor paragliders en was met Sky Club Austria de eerste DHV erkende school voor SIV trainingen.

Tijdens deze cursus gaan we je begeleiden bij extreme vliegmanoeuvres en leren we je hoe te reageren op deze kritische vliegsituaties. Het doel is om je scherm echt goed te leren kennen en uiteindelijk een veiliger piloot te worden die bekend is met extreme situaties. Tijdens de cursus gaan we alle manoeuvres theoretisch uitspitten en daarna onder professionele begeleiding van de instructeurs van SkyClub Austria uitvoeren. Uiteraard worden alle oefeningen op jouw niveau en wensen afgestemd. Zeker is in ieder geval dat je na deze cursus met een veel veiliger gevoel onder je scherm hangt.

Cursusprogramma
De volgende manoeuvres worden o.a. behandeld:

De cursus is voor een deel in het Engels maar ook gedeeltelijk in het Duits, de begeleiding over de radio is desgewenst in het Engels. De cursus duurt 5 dagen. We doen bewust een langere training zodat je goed bekend raakt met alle manoeuvres en het maximale haalt uit je rit naar Oostenrijk. Mocht je door slecht weer niet aan je vluchten toekomen dan geeft SkyClub Austria een waardebon af waarmee je binnen een jaar recht hebt op je resterende vluchten! Voor meer informatie zie de website van SkyClub Austria.

Voor wie?
De cursus is uitsluitend toegankelijk voor mensen met minimaal brevet 2 Berg. Eigenlijk is het een must voor iedere gebrevetteerde piloot die regelmatig vliegt en ook overland vliegt om met enige regelmaat een SIV cursus te doen. Behalve dat het super leerzaam is, is het ook nog eens ontzettend gaaf om te doen!

Inschrijven

Inschrijven voor onze SIV training gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze SIV training en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

SIV training
€ 470,-
€70,- aanbetaling via PaHo + €400,- ter plaatste betalen

Dit is inclusief:


Bijkomende kostenAccommodatie

Er is een camping aanwezig waar je voor schappelijke prijzen kunt overnachten. Ook zijn er wat kleine hotelletjes, voor meer informatie zie de reisnotities die je hiernaast kunt downloaden.


Hoe kom ik er?

De prachtige Hallstättersee in Oostenrijk ligt op ongeveer 10 uur rijden vanaf Nederland (ca. 1 uur vanaf Salzburg). Mocht je niet willen rijden dan kun je wellicht een goedkoop ticket vinden naar Innsbruck of Salzburg en dan verder met de trein reizen.


 Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.