25 jaar
Vliegverwachtingen

 Onderhoud uitrusting

Als je eenmaal je eigen uitrusting hebt, is het natuurlijk belangrijk dat je hier op een goede wijze mee omgaat en regelmatig alles laat controleren door een deskundig persoon. Hieronder wat tips en een overzicht van de huidige KNVvL regels m.b.t. schermkeuringen en het vouwen van je noodchute.

Onderhoud paraglider
Om zolang mogelijk plezier te hebben van je paraglider is het van belang dat je hier goed mee omgaat. Hier een aantal algemene tips om de levensduur van je glider te verlengen:

Verder is het verplicht om je glider minimaal eens per 2 jaar te laten keuren door een deskundig persoon/bedrijf. Hiervoor kun je uiteraard bij Paragliding Holland terecht. Zorg er in ieder geval voor dat je een uitgebreid keuringsrapport erbij ontvangt met informatie over de staat van je paraglider.

Onderhoud noodchute
Wat voor je paraglider geldt, geldt natuurlijk ook voor je noodchute: als je er goed mee omgaat weet je zeker dat je noodchute zijn levensduur meegaat en dat hij het ook doet op het moment dat je hem eens echt nodig hebt. Wat tips voor omgang met je noodchute:

Uiteraard kun je bij Paragliding Holland terecht voor het vouwen van je noodchute.

Onderhoud harnas
Je harnas heeft in principe geen speciaal onderhoud nodig en gaat mits je er goed mee omgaat vele jaren mee. Wel is het noodzakelijk om met enige regelmaat de nylon webbing (de banden) van je harnas te controleren op beschadigingen. Je karabiners hebben daarentegen wel een levensduur. Je kunt deze levensduur doorgaans vinden bij de productgegevens van de fabrikant.

Terug naar het overzicht