wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen
Direct naar: Alle tarieven

Liercursus in Nederland

Paragliding Holland probeert elk weekend aan de lier te vliegen, maar uiteraard is dat afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid van teamleden. Op mooie doordeweekse dagen vliegen we met enige regelmaat ook, mits we voldoende teamleden kunnen vinden. Wij vliegen het hele jaar door, dus ook in de winter! Onze planning ziet er grofweg als volgt uit:

  • Van 1 april t/m 31 oktober proberen we beide weekenddagen en doorgaans nog 1 doordeweekse dag te vliegen in Houten. De doordeweekse dag staat niet vast, meestal proberen we de woensdag, donderdag of vrijdag te gaan, de keuze hangt volledig af van het weer en de beschikbaarheid van teamleden.
  • Van 1 november t/m eind februari vliegen we bij goed weer beide weekenddagen en regelmatig nog een doordeweekse dag op ons lierterrein in Terlet.

We plaatsen altijd op maandagavond bij vliegverwachtingen een planning voor de aankomende week, zowel voor de weekenddagen als de doordeweekse dagen. Vergeet niet om op de dag zelf ALTIJD na 08.30 uur nog een keer bij vliegverwachtingen te kijken of het vliegen wel door kan gaan en op welke locatie er gevlogen wordt: er kunnen altijd last minute wijzigingen zijn!

Liercursussen
Om het liervliegen te leren, moet je beginnen met een basis liercursus. Na de basis liercursus zet je de opleiding tot zelfstandig piloot voort met een uitbreidingspakket van 10 of 20 liervluchten. In minimaal 40 vluchten worden alle verplichte oefeningen met je doorlopen en leiden we je op tot zelfstandig lierpiloot. Het doel van de opleiding is het halen van brevet 2 Lier. Natuurlijk kun je ook langskomen en gewoon losse vluchten afrekenen. Zie hiernaast voor onze liertarieven.

Voor piloten met bergervaring die willen beginnen met lieren rekenen we een eenmalig 'omscholingstarief' van € 25. We leggen je dan de fijne kneepjes van het lieren uit en zullen je daar tijdens het oplieren ook bij begeleiden.

Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving van een lierdag.

Deelname bergcursussen
Het is niet noodzakelijk om eerst een basis liercursus te doen voordat je mee kan naar een bergcursus. Paragliding Holland geeft ook beginnerscursussen in de bergen: de ideale combinatie tussen een perfecte start van je paragliding avontuur en een super leuke vakantie! Voor meer informatie kijk bij basis bergcursus.

Organisatorische mededelingen

  • Als je op het lierterrein komt, gaan we ervan uit dat je bekend bent met de regels op het lierterrein. Je kunt deze vinden op de locatiepagina van Houten en van Terlet.
  • Iedereen dient voor vertrek € 8 af te rekenen voor de boer!

Tarief liervlucht

Totale kosten liervlucht:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 26
Dit is opgebouwd uit: 
Liertrek: € 10
Begeleiding (bij geen L2/L3): € 5
Huur paraglider: € 6
Huur harnas, incl. noodchute: € 5

Tarief vluchtenpakket

10 vluchtenpakket Lier:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 255
korting:eigen harnas € 50, eigen scherm € 60,
beide € 110

Overige tarieven

Omscholingstarief:
van berg naar lier
€ 25
Boergeld:
dagtarief
€ 8


Filmpje lieren in Houten

 Lierterreinen Paragliding Holland

Lierterrein Houten

Ons lierterrein in Houten ligt centraal in het land en midden in de prachtige boeren landerijen van het eiland van Schalkwijk. Het uitzicht vanuit de lucht over de polders en de lek is prachtig mooi! De lierbaan is ca. 1 km lang dus je komt lekker hoog met de lier. Door de kleigrond is het hier in het voorjaar en de zomer regelmatig thermisch en worden er vaak lange vluchten gemaakt.

Lees meer over Houten  >>


Lierterrein Terlet

In de periode van 1 November tot eind Februari zijn we te gast op het prachtige en mega grote Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet. Het terrein heeft lierbanen voor verschillende windrichtingen, varierend in lengte van 1000 - 1400 meter. Door de droge zandgrond is er vanaf het voorjaar doorgaans goede thermiek te vinden. Het uitzicht is er prachtig en restaurant 'de Thermiekbel' ligt naast de lierbaan!

Lees meer over Terlet  >>