Basis bergcursus

De basis bergcursus is dé ideale cursus voor mensen die een leuke, avontuurlijke vakantie willen en er meteen met volle energie tegenaan willen gaan! Paragliding Holland organiseert al meer dan 25 jaar met groot succes 4 tot 6 daagse beginners cursussen in de bergen. Honderden paragliding piloten zijn je reeds voorgegaan en hebben bij ons hun eerste vluchten gemaakt. Ook jij kunt tussen de bergtoppen door naar beneden zweven en deze unieke ervaring beleven!

Onze beginnerscursussen vinden plaats in Bassano (Italië), in Meduno (italië), in Lijak (Slovenië) of in Obertilliach (Oostenrijk) . Deze locaties kenmerken zich door goede oefenvelden, mooie startplekken voor beginners en gevorderden, en grote, veilige landingsterreinen. Ideaal voor onze cursussen dus.

In de cursus wordt onder meer behandeld:

Aan het einde van elke dag vindt een evaluatie plaats van het vliegen, de starttechniek, de oefeningen, de landing, enz. Het uiteindelijke doel van de cursus is het maken van je eerste hoogtevluchten (van minimaal 300 meter), het doen van je eerste oefeningen (oren maken, dolfijnen, etc), het kunnen vliegen van een correct landingscircuit en het beheersen van de voorwaartse starttechniek. En met een beetje geluk kun je ook alvast wat van het thermieken proeven!

Inclusief:
Onze beginnerscursussen zijn inclusief:

Let op: als het vliegbaar is, dan wordt er gevlogen bij Paragliding Holland! Ongeacht het tijdstip van de dag: als we vroeg uit de veren moeten of het avondeten een paar uur moeten uitstellen om te kunnen vliegen dan doen we dat. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het vaak niet. Wij zullen er alles aan doen om jou zoveel mogelijk te laten vliegen en een geweldige week te laten hebben.

Inschrijven

Inschrijven voor een basis bergcursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze bergcursussen en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse basis bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 500,-
Zie ook ons tarievenoverzicht 

Bijkomende kosten

Zie daarvoor onze locatie pagina's.


Video bergcursus


 Locaties basis bergcursus

Meduno - Italië

Meduno is een slaperig stadje aan de zuidkant van de Dolomiten. Het vliegen is er prachtig! Een mooie grote startweide, ruime landingsterreinen en prima condities voor zowel beginners als gevorderden. Overnachten doen we in een gezellige Agriturismo voor een gunstige prijs. Met een zwembadje erbij en natuurlijk Italiaans eten!

Lees meer over Meduno 


Bassano - Italie

Voor veel piloten is Bassano de meest geliefde vliegstek! Het Montegrappa massief heeft 5 verschillende startplaatsen met twee ruime landingsterreinen. De ligging aan de zuidkant van de Alpen zorgt doorgaans voor prachtig vliegweer. Het gebied combineert als geen ander perfecte vliegomstandigheden met heerlijk eten en Italiaanse cultuur.

Lees meer over Bassano 


Lijak - Slovenie

Lijak is dé ideale stek voor beginners! De ruime start en mega grote landing zijn perfect voor het maken van je eerste bergvluchten. Door de zuidelijke ligging aan de rand van de Alpen is het doorgaans goed vliegweer in Lijak en heb je nooit last van een harde valleiwind. 's Avonds komt er meestal een wind vanaf zee opzetten waardoor zelfs beginners hier regelmatig lange vluchten kunnen maken!

Lees meer over Lijak 


Obertilliach - Oostenrijk

Obertilliach is schitterend gelegen op de grens van de Alpen en de Dolomiten in het geliefde Lesachtal. Een geweldig vlieggebied met prachtige uitzichten, goede vliegomstandigheden en Oostenrijkse gemütlichkeit. We verblijven op een mooie camping midden in de natuur op slechts een kwartiertje van onze huisstek. Een stoeltjeslift brengt je in een mum van tijd naar de startplaats!

Lees meer over Obertilliach