wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Bir Billing - India

Voor het ultieme paragliding avontuur moet je met ons mee gaan naar de Indiase Himalayas! Een schitterende omgeving, ongekende overland mogelijkheden en een unieke cultuur, India heeft het allemaal.

Na aankomst in Delhi nemen we je mee naar het oude, historische gedeelte van deze mega stad. We bezoeken de Jama Masjid, lopen door de kleine steegjes van Oud Delhi, eten heerlijke Jelabi bij een 100 jaar oude 'sweetmaker' en bezoeken de kleurrijke Sikh Gurudwara. Daarna gaan we lekker ergens lunchen voordat we 's avonds de nachttrein nemen richting de Himalayas.

Gedurende ons verblijf in Bir Billing verblijven we in kleine hotelletjes middenin het Tibetaanse dorp Chaughan. Het dorp is zeer kleurrijk en de vele Tibetaanse kloosters geven je een unieke inkijk in hun eeuwenoude cultuur. Tegenwoordig zijn er ook vele leuke en betaalbare restaurants en cafe's waar we na het vliegen gezellig kunnen zitten. Kamerindeling is op basis van 2 personen op een kamer, mocht je per se alleen op een kamer willen liggen dan kan dat tegen een meerprijs geregeld worden indien er voldoende kamers beschikbaar zijn.

Vliegomstandigheden
We hebben in al die jaren dat we naar Bir Billing gaan nog maar zelden een niet vliegbare dag meegemaakt! Eigenlijk is het daar in deze tijd van het jaar vrijwel continue goed vliegbaar en kun je elke dag wel overlandvliegen. Uiteraard heb je er super dagen tussen zitten waarbij de cloudbase hoog ligt (3800m in het voordal) en waarbij ervaren overlandpiloten naar achter kunnen vliegen richting de hoge pieken (5000+m) voor de ervaring van hun leven (uitsluitend met InReach of Spot!). Maar je hebt ook 'normale' dagen waarop de cloudbase rond de 2800m ligt en je ook prima een 100km overland kunt afvinken. Je hoeft overigens niet een overlandtijger te zijn om het hier naar je zin te hebben. Je kunt ook prima binnen een straal van 10km vanaf de start vliegen en een super tijd hebben! De thermiekbellen kunnen stevig zijn maar doordat er doorgaans weinig wind staat verwaaien de bellen niet en zijn het mooie grote bellen om in te draaien en valt de turbulentie wel mee.

Voor wie?
Voor deze reis is vereist:

  • Minimaal in het bezit van brevet 2 berg
  • Thermiekervaring in condities van 4 - 6 m/s
  • Goede starttechniek: je moet zelfstandig kunnen starten
  • Goede landingstechniek: je moet zelfstandig kunnen landen in thermische omstandigheden en op kleine veldjes
  • Je moet met meerdere personen in een bel kunnen en durven vliegen
  • Een gps is echt een MUST voor deze reis, je krijgt bijvoorbeeld coördinaten van geschikte buitenlandingen. Een vario/gps zoals de Flymaster GPS wijst je altijd snel naar de dichtstbijzijnde landing als je uitzakt. Daarnaast is het weten van de windrichting, je grondsnelheid en je glide ratio van groot belang bij overlandvliegen.
  • Ben je van plan om naar achteren te steken richting de hoge Himalayas, dan stellen we een Spot of Inreach verplicht!!!

LET OP: dit is een paragliding reis en geen paragliding cursus! Je gids zal je uiteraard van tips & tricks voorzien en je briefen over de verschillende mogelijke routes en de risico's, maar er wordt in dit gebied geen les gegeven. Bij twijfel of deze reis geschikt voor je is, neem even op met ons kantoor.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Bir Billing reis gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Bir Billing reis en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


All-in tarief

Bir Billing reis
all-in prijs
€ 895,-

Alle accommodatie en transport is inbegrepen in deze reis. Zie voor meer informatie de reisnotities die je hieronder kunt downloaden.


Bijkomende kosten

  • Vliegticket: €700,-
  • Indias visum: ca. €50,-
  • Eten en drinken: max €15,- per dag.


Accommodatie

De accommodatie tijdens deze reis is onderdeel van het avontuur! Ons middenklasse hotel in Delhi ligt in een zeer levendige buurt. In het vlieggebied verblijven we in kleine hotelletjes in het Tibetaanse dorp Chaughan en krijgen we een kijkje in hun kleurrijke leven in India.


Hoe kom ik er?

Als je vroeg boekt kun je meestal zeer goedkope vliegtickets vinden naar Delhi, soms zelfs onder de 500 euro voor een retourticket! FinAir, Turkish Airlines, Qatar Airlines hebben vaak goedkope tickets. Jet Airways en KLM vliegen rechtstreeks en soms kun je met Jet Airways superdeals krijgen als je op tijd boekt!


Download Reisnotities

Voor uitgebreide informatie over deze reis verwijzen we je naar de reisnotities. Neem voor vragen contact op met ons .