wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen

Dolomieten - Italië

We gaan overlandvliegen met JoMikael in de Dolomieten, volgens Vincent het mooiste gebergte ter wereld en hij heeft al heel wat van de wereld gezien! De Dolomieten zijn prachtig en imponerend: vreemde massieve rotswanden die als reuzen uit het lieflijke groene berglandschap omhoog steken. Qua uitzicht tijdens het vliegen wordt het niet veel beter dan dit! Onze voornaamste vliegstek is Col Rodella, aan de voet van de Langkofel en met uitzicht op de Sella, de Rosengarten en de Marmolade (3343m hoog). In de zomer is het hier doorgaans te heftig om te vliegen, maar in het najaar is juist dit gebied nog goed thermisch en kun je er prachtig XC vliegen.

Organisatie
De cursus wordt gegeven door JoMikael en een teamlid van PaHo. Jo is is een gerenomeerd competitie- en overlandpiloot, bekend van o.a. de Xpyr en werkt als testpiloot en XC-begeleider. De Appenijnen zijn Jo's thuisbasis. De vluchten van JoMikael op XContest zijn om van te smullen en zijn kennis over het vliegen is fenomenaal. JoMikael vliegt zelf mee tijdens de cursus en zal in radiocontact staan met de groep om aanwijzingen te geven en te proberen jullie telkens wat verder te krijgen. Zie Jo niet als instructeur, maar meer als een XC-coach en inspiratiebron. Je zult merken dan je onder zijn begeleiding al spoedig je grenzen verlegt en ineens kilometers van de start wegvliegt in onbekend terrein. Let op: de cursus wordt in het Engels gegeven, Jo spreekt geen Nederlands!

Voor en na het vliegen is er de tijd om aandacht te besteden aan:

  • Meteo: wat zijn de voorspellingen, wat kan ik verwachten? Waar moet ik op letten vandaag?
  • Vluchtplanning: welke route is mogelijk vandaag? Hoe kan ik het beste vliegen?
  • ICAO kaart: waar mogen we wel vliegen en waar niet?
  • Vlieginstrumenten: hoe haal je het maximale uit je instrumenten?
  • Afdaaltechnieken: wat als het te hard omhoog gaat?
  • Het lezen van de lucht en van het landschap: waar moet ik zijn om mijn kans op thermiek te vergroten?
  • Omgaan met thermiek en de risico's daarvan.

Transport
Meer info volgt.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor piloten die de ambitie hebben om overland te gaan vliegen en daar hun eerste stappen al mee hebben gezet. Je moet een redelijk ervaren thermiekvlieger zijn om goed mee te kunnen doen in deze week, schroef jij met een big smile snel naar cloudbase, kun je thermieken in bellen van ca. 4 m/s en heb je al wat driehoekjes van minimaal 25 km gevlogen? Dan is dit de week voor jou! De maximale groepsgrootte is 10 piloten. De cursus is uitsluitend toegankelijk voor piloten met minimaal brevet 2 Berg. Tijdens de cursus wordt je uiteraard geacht zelfstandig te kunnen starten, buitenlanden en thermiekvliegen. Heb je nog nooit overland gevlogen? Dan is een overland light cursus zoals bijvoorbeeld in Lijak / Kovk wellicht meer voor jou.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Dolomieten overlandcursus gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Dolomieten cursus en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse overlandcursus:
excl. materiaalhuur
€ 475
Piloten zonder eigen spullen kunnen (een deel van) hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op klantkorting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten (zie reisnotities)
  • Start & landingsgeld: ter plaatse voldoen
  • Transport: kabelbaan & stoeltjeslift

blokjeVerplicht leesvoer XC cursus

oranjelijn

 Deelname XC-cursus


Accommodatie

Meer info volgt.


Hoe kom ik er?

Je kunt het beste met de auto naar de Dolomieten rijden. Rij de Brenner pas over en neem de afslag Val Gardena en geniet van het laatste stuk autorijden door dit prachtige landschap.


 Download Reisnotities (volgt spoedig)

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.