wie zijn we   |    contact & openingstijden    |   
links en partners   |
25 jaar
Vliegverwachtingen
Language: NL | EN

Lijak - Slovenië

Lijak is een van de top vliegplekken van Paragliding Holland! De vliegstek in Slovenië ligt net over de grens van Italië. Slovenië is i.t.t. wat sommigen mensen denken, een welvarend land met een goede infrastructuur. De mensen zijn er bijzonder gastvrij en vriendelijk en het klimaat is er voor vliegen veel beter dan in Oostenrijk, gezien de gunstige ligging aan de zuidkant van de Alpen. En niet onbelangrijk: je kunt er voor een habbekrats echt heerlijk eten!

We gaan vliegen bij de prachtige soar & thermiekridge van Lijak. De start en landing zijn zeer ruim en dus ideaal voor lesgeven: op dit landingsterrein kan iedereen proberen zelfstandig te (doel)landen. De vliegomstandigheden in Lijak zijn uniek: 's ochtends maak je er glijvluchten, 's middags kun je er fantastisch thermiekvliegen en tegen het einde van de middag kun je er geweldig soaren doordat de zeewind dan op gang komt. Je kunt dan urenlang in deze laminaire (turbulentievrije) wind vliegen. In Lijak maken zelfs beginners tijdens hun eerste vliegweek doorgaans een lange vlucht! Voor gevorderden is Lijak de perfecte plek voor het maken van je eerste overlandvluchten. De ridge is enkele tientallen kilometers lang en m.b.v. de altijd aanwezige thermiek kun je de ridge een heel eind afvliegen. Onderweg zijn er altijd ruime landingsterreinen aanwezig.

Accommodatie
We verblijven in het Stonehouse. Dit grote stenen huis ligt op de berg vlakbij de startplaats en biedt comfortabele 2, 3 en 4 persoonskamers voor de prijs van 26 euro per persoon per nacht + tourist tax, inclusief gratis internet en gebruik van de wasmachine. We hebben een groot gezamenlijk terras en een leuk BBQ huisje met prachtig uitzicht over de vallei. We kunnen met ca. 16 personen in het huis verblijven. Accommodatie is altijd op basis van meerdere personen op een kamer! Een single room is uitsluitend mogelijk indien de groepsgrootte dit toelaat en tegen een tarief van 37 euro per nacht + tourist tax. We raden je sterk aan om goed onze reisnotities te lezen waarin meer uitleg gegeven wordt over het verblijf in het Stonehouse.

We raden iedereen die deelneemt aan de cursus aan om in het Stonehouse te verblijven, dit maakt de organisatie van de cursus een stuk gemakkelijker! Stuur een e-mail naar ons kantoor waarin je de namen doorgeeft van de personen die hier willen blijven slapen (familie is dus ook welkom), dan boeken wij de accommodatie voor je. De aankomstdatum is altijd de zaterdag voor de cursus (incheck na 14.00 uur) en de vertrekdatum is de zaterdag na de cursus (voor 12.00 uur). Eerder komen of langer blijven is meestal niet mogelijk i.v.m. verblijf van andere groepen.

Inschrijven

Inschrijven voor onze Lijak cursussen gaat gemakkelijk online. Kijk in ons programma overzicht voor de data van onze Lijak cursussen en klik vervolgens op 'inschrijven'. Na het inschrijven ontvang je per e-mail aanvullende informatie over de cursus.


Tarieven

6 daagse (beginners) bergcursus:
incl. begeleiding & materiaalhuur
€ 775
6 daagse begeleiding bergcursus :
excl. materiaalhuur
€ 400
Piloten die alleen begeleiding boeken kunnen een deel van hun uitrusting huren, zie daarvoor onze huurtarieven.
Piloten met brevet B2/B3 en piloten die hun uitrusting bij PaHo hebben gekocht, hebben recht op korting. Zie daarvoor ons tarievenoverzicht.

Bijkomende kosten

  • Verblijfskosten
  • Startgeld per week: € 30
  • Busritjes: €7 - per vlucht


Accommodatie

We verblijven in het Stonehouse. Dit grote stenen huis ligt op de berg vlakbij de startplaats en biedt comfortabele 2, 3 en 4 persoonskamers voor de prijs van 26 euro per persoon per nacht + tourist tax, inclusief gratis internet en gebruik van de wasmachine. Voor meer informatie zie hierboven en de reisnotities.


Hoe kom ik er?

De goedkoopste en meest comfortabele manier om er te komen is met het vliegtuig. Ryain air, Easyjet en KLM vliegen alledrie op Venetie vanwaar je in 2 uur met de trein in Gorizia bent. De eigenaar van het Stonehouse kan je vanaf het treinstation oppikken of zelfs vanaf het vliegveld in Venetie (zie ook de reisnotities voor de tarieven).
Met de auto is het ook goed te doen, als je vroeg vertrekt is het in 1 dag te rijden. Het is op het laatste half uur na allemaal snelweg en dus gemakkelijk rijden.


Download Reisnotities

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd, en telefoonnummers van campings en hotelletjes.